2022. godina

U ovom odeljku možete pronaći sva obaveštenja Hirurške Sekcije SLD iz tekuće godine.

XIII Simpozijum Udruženja hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva sa međunarodnim učešćem

"Cijenjeni profesori predavači, poštovane kolege hirurzi, dragi naši gosti iz drugih udruženja i država iz okruženja.

Čast i zadovoljstvo je što Vas kao predsjednik Udruženja hirurga Republike Srpske mogu pozdraviti i poželjeti Vam dobrodošlicu na 13. Simpozijum Udruženja hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Sprskog lekarskog društva u našoj organizaciji sa međunarodnim učešćem.

Takođe Vam želim i dobrodošlicu na Medicinski fakultet Univerziteta u Foči u čijim prostorijama ćemo u ova dva dana čuti eminentne stručnjake iz naše oblasti, te u vidu diskusije saznati za probleme regije, s kojima smo se susretali u prethodnom periodu, ali dobiti i najnovije informacije, koje nas očekuju u budućem radu.

Posebno sam srećan što ćemo skup održati uživo i što se nakon dužeg perioda opet vidimo. Dobro nam došli u Foču, gdje Vam kao domaćini želimo ugodan boravak, a nakon radnog dijela, dobru zabavu i druženje."

Predsednik Udruženja hirurga Republike Srpske
Prof. dr Siniša Maksimović

Za preuzimanje

Obaveštenje o nastavku redovnih aktivnosti

Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo da možemo da Vas obavestimo da Hirurška sekcija SLD nastavlja sa redovnim aktivnostima. Obzirom da se COVID-19 infekcija polako smiruje, napravljen je plan do kraja 2022. godine. Naravno, obaveštavaćemo Vas o detaljima i eventualnim promenama koje mogu nastupiti. Planirani skupovi koji će biti organizovani od strane hirurške sekcije SLD samostalno ili zajednički sa drugim udruženjima su sledeći:

  • 11-12. maj 2022. godine: NAISA 2022 - 1. Međunarodni simpozijum laparoskopske hirurgije. (Niš)

  • 09-11. jun 2022: - 4th EDS meeting - Postgraduate Course "Modern management of GI disease". (Beograd, Hotel "Crowne Plaza")

  • Jun - UKCS Foča

  • Septembar - OB Pančevo

  • Oktobar - ZC Kladovo

  • Novembar - Ranije planirani 20. jubilarni Kongres lekara Srbije

  • Decembar - Klinika za Urgentnu hirurgiju UKCS

Predsednik SLD
Akademik Prof. dr Radoje Čolović

Sekretar hirurške sekcije SLD
Doc. dr Miljan Ćeranić