2020. godina

U ovom odeljku možete pronaći sva obaveštenja Hirurške Sekcije SLD iz tekuće godine.

Dopis Akademika Radoja Čolovića

Poštovane koleginice i kolege,

Nadam se da ste vi i članovi vaših porodica dobro, što je u trenutku ove epidemije za sve nas najvažnije.

Želimo da vas obavestimo da je Srpsko lekarsko društvo 20. maja ove godine uputilo dopis Zdravstvenom savetu Srbije sa molbom za izmenu Pravilnika o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike kojim bi se omogućilo održavanje svih programa kontinuirane edukacije on-line jer smo već tada bili svesni činjenice da ova epidemija, na žalost, neće kratko da traje a da, sa druge strane, postoji potreba naših lekara za edukacijom. Tada smo dobili uveravanje i Zdravstvenog saveta Srbije i Ministarstva zdravlja da će se Pravilnik izmeniti ukoliko se i komore zdravstvenih radnika slože.

In Memoriam: Doc. dr Zoran Đorđević

U utorak, 4. avgusta, u Kraljevu je preminuo doc. dr Zoran Đorđević, hirurg u penziji. Dr Zoran Đorđević je rođen 28.8.1951. godine u Beogradu. Kao sin dr Ljubinka Đorđevića, lekara koji je postavio temelje tadašnjeg Medicinskog centra i savremenog zdravstvenog sistema u Kraljevu, još u ranom detinjstvu je zavoleo medicinu. Po završetku osnovne i srednje škole, uspešno završava studije medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, kao i specijalizaciju iz hirurgije.

Adresar Hirurške sekcije SLD

Poštovani članovi predsedništva hirurške sekcije SLD, Obzirom na okolnosti koje su nastupile zbog pojave pandemije izazvane Covid 19 virusom, kao što i sami znate, bili smo prinuđeni da otkažemo hirurške sekcije do jeseni. Naknadno ćete biti obavešteni o daljim dešavanjima vezanim za hiruršku sekciju. Ovim putem želim da vas obavestim da će se uskoro pojaviti novi sajt hirurške sekcije SLD i da će se od sada sve prijave za predavače i učesnike sekcija obavljati preko sajta.

In Memoriam: Prof. dr Dragan Marković

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo članove Hirurške sekcije Srpskog Lekarskog Društva da je nakon kratke bolesti preminuo Prof. Dragan Marković u 62 godini života od posledica Kovida 19. Dr Marković je za sobom ostavio bogatu profesionalnu karijeru. Rođeni je beograđanin. Završio je osnovnu školu „Sveti Sava“ i Četrnaestu beogradasku Gimaziju. Nakon završenog Medicinskog fakulteta posvetio se hirurgiji.

In Memoriam: Prof. dr Goran Kronja

Goran Kronja, rođen 01.01.1948. je detinjstvo proveo u Sarajevu a školu i Medicinski Fakultet u Beogradu završio 1973. godine. Iste godine završva i Sanitetsku oficirsku školu kada postaje oficir JNA te kao doktor Ratnog vazduhoplovstva JNA službuje na Batajničkom aerodromu. Na zahtev predsednika SFRJ J.B. Tita godinu dana je bio lični doktor Moamera el Gadafija, predsednika Libije.

Nova knjiga "Hirurška sekcija Srpskog lekarskog društva (1950-2019)"

Poštovani članovi Hirurške sekcije SLDa, sa zadovoljstvom vas izveštavamo da je na poslednjem sastanku promovisana knjiga "Hirurška sekcija Srpskog Lekarskog Društva 1950-2019"!

Važno obaveštenje

Poštovani,

Prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije , odlučeno je da se XIV Internacionalni simpozjum hirurga Srbije i Rumunije – Kladovo 27. mart 2020. godine i 14. Evropski Kongres digestivne hirurgije odlože, zbog novonastale situacije sa virusom COVID-19.

14th European Digestive Surgery Postgraduate Course

Dear Colleagues, dear Friends,

On behalf of the Local Organizing Committee I have the pleasure to welcome you to 14th European Digestive Surgery Postgraduate Course (EDS), EDS Belgrade 2020, that will be held in Belgrade, Serbia from 2nd to 4th April.

XIV Internacionalni simpozijum hirurga Srbije i Rumunije u Kladovu - 27.03.2020.

Dana 27. marta 2020. godine, održaće se XIV Internacionalni simpozjum hirurga Srbije i Rumunije u organizaciji OB "Kladovo". Sastanak će biti održan u hotelu "Đerdap", Dunavska 5, 19320 Kladovo - www.hoteldjerdap.com.